چطور به کسب و کار خود هویت ببخشیم؟

چطور به کسب و کار خود هویت ببخشیم؟

برندسازی و هویت برند

هویت برند در هر کسب و کاری همانند هویت هر شخص عمل می کند. همه ما انسانها دارای ویژگی هایی هستیم که این امر باعث می شود تا دیگران ما را به خاطر بیاورند. این ویژگی ‌ها شامل نام، جنسیت، سن و شخصیت می باشند. برخورداری از یک هویت مشخص نه فقط برای انسان‌ ها، بلکه برای برندها و شرکت ‌ها نیز حائز اهمیت است.

به عبارت دیگر، آنچه موجب موفقیت و تداوم کسب و کارها می ‌شود، برخورداری از یک ‌سری ویژگی و اصول منحصر به فرد است که تحت عنوان هویت برند شناخته می‌ شوند. به دلیل اهمیت این موضوع، تصمیم گرفتیم تا در مورد آن بیشتر صحبت کنیم، پس با ما همراه باشید.

منظور از هویت برند چیست؟

 

هویت برند دقیقاً همانند هویتی است که هر فردی برای خود قائل است و دیگران وقتی نام او را می شنوند آن خصوصیات به ذهنشان خطور می کند. در واقع، هر کسب و کاری نیازمند هویتی خاص و متمایزکننده است تا از این طریق بتواند در اذهان مخاطبان جاودان شود. زمانی که مخاطبان و مشتریان نام آن کسب و کار را می شنوند، آن تصویر و خصوصیات در ذهنشان تداعی شود.

کسب و کارها از روش های مختلفی برای معرفی هویت خود استفاده می کنند. که از آن جمله می توان به طراحی لوگو و اوراق اداری همچون کارت‌ های ویزیت، سربرگ ها، بروشورها و غیره اشاره کرد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که هویت برند ابزار عینیت بخشیدن به یک کسب و کار در ذهن کاربران است.

این ابزار کاربردی در دنیای کسب و کار موجب می شود که تصویر خاص و ویژه ای در ذهن مخاطبان تداعی شود. همچنین در دنیای پرسرعت و پررقابت کنونی که در آن کاربران، انتخاب های فراوانی برای استفاده از محصولات و خدمات مختلف دارند. هر کسب و کاری که می خواهد موفق شود، حتماً باید هوشمندانه عمل کند و گام های خود را بر مبنای یک استراتژی معین برای حضور دائمی در بازار بردارد.

عناصر مهم در شکل گیری هویت برند

 

یک طراح نیز باید علاوه بر داشتن خلاقیت و برخورداری از مهارت‌ های طراحی، برای ایجاد هویت برند هر پروژه ای، متناسب با آن، به تحقیق و بررسی بپردازد، زیرا وقتی از انتقال مفاهیم و ماندگاری هویت یک برند در ذهن مخاطبان صحبت به میان می آید، در واقع به چیزی ورای طراحی چند عنصر گرافیکی نیاز است

  • گرافیک
  • پالت رنگ
  • تصویر سازی
  • دارایی های مالی
  • تایپوگرافی یا فونت

منظور از معیار گرافیک در هویت برند چیست؟

 

برای ایجاد هویت جذاب یک کسب و کار، باید بخش‌ های تصویری مانند لوگو و تایپوگرافی ترسیم یا طراحی ‌شوند. این بخش ها حتماً نباید پیچیده باشند، بلکه می توانند ساده ولی مفهومی طراحی شوند. از سوی دیگر اگر قرار بر طراحی عناصر مهمی مانند لوگو یک برند باشد، باید طراحی گرافیکی حساب شده تر و با در نظر گرفتن عوامل مختلفی که با برند متناسب هستند، انجام شود.

منظور از معیار تایپوگرافی یا انتخاب فونت چیست؟

 

تایپوگرافی به شکل و ظاهر فونتی گفته می شود که برای معرفی و متمایز کردن یک برند از آن استفاده می شود. فونت ها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن ها می توانند تأثیر متفاوتی را بر مخاطب بگذارند. بنابراین در طراحی هویت یک برند، باید مشخصات بخصوصی را برای لوگوی خود در نظر بگیرید که  فونت عنوان و فونت متن از آن جمله است.

همچنین به این موضوع دقت داشته باشید که می توان فونت ها را در انواع گوناگون کلاسیک و سنتی یا مدرن انتخاب کرد.از آن جایی که فونت ها به شکل پایداری در ذهن مخاطبان حک می شوند بنابراین حتماً باید در انتخاب آن ها دقت لازم به عمل آید.

 

تایپوگرافی و هویت برند

 

منظور از معیار پالت رنگ چیست؟

 

استفاده از رنگ برای معرفی یک برند بسیار پر اهمیت است. این امر با استفاده از انتخاب رنگ‌ هایی انجام می شود که از نظر روانشناسی دارای ارتباط با کسب و کار باشند. در صورتی که رنگ‌ ها به طور درستی انتخاب شوند، می ‌توانند واکنش‌ های احساسی شگفت انگیزی را در بیننده برانگیزند.

به همین دلیل اغلب طراحان سعی می کنند تا با هنرمندی از رنگ ها و تاثیر آنها بر مخاطبان در طراحی لوگو و هویت بصری استفاده کنند و با استفاده از عناصری مانند هماهنگی، هارمونی و تضاد، آن ها را به بهترین شیوه در کنار هم قرار دهند تا در اذهان مخاطبان ماندگار شود.

هر رنگ مفهوم خاص خود را دارد که می توان با استفاده از مبحث روانشناسی رنگ، به این مفاهیم دست یافت. در ادامه به مفهوم برخی رنگ های متداول در طراحی هویت بصری اشاره می کنیم:

مشکی: رنگ قابل اعتماد، لوکس و مدرن که تقریباً نمی توان هیچ رنگی را جایگزین آن کرد.

صورتی: رنگی است لطیف و با احساس، در عین حال لوکس که بیشتر برای کودکان و بانوان مورد استفاده قرار می گیرد.

بنفش: یک رنگ کاملاً لوکس و فاخر که تقریباً در هر حوزه ای قابل استفاده است.

آبی: رنگی قابل اعتماد و آرام بخش است و بهتر است حتی الامکان در طراحی ها مورد استفاده قرار بگیرد.

رنگ زرد: برای ایجاد هیجان در طراحی ها و نشان دادن میزان خلاقیت، می توانید از رنگ زرد استفاده کنید. این رنگ برای رستوران ها، مراکز آموزشی و … کارایی دارد.

رنگ قرمز: شور و هیجان و شادابی تنها با رنگ قرمز به هویت بصری شما منتقل می شود؛ پس از استفاده از این رنگ غافل نشوید.

 

پالت رنگ در هویت برند

 

منظور از معیار تصویر سازی چیست؟

 

منظور از تصویرسازی، استفاده از عکس و محتوای ویدئویی و همچنین تبلیغات رسانه ای برای ایجاد یک هویت برند خوب است. بدین منظور، طراحان حتماً باید فقط آن گروه از تصاویر را که به بهترین وجه ممکن نمایانگر شخصیت برند آن ها است، مورد استفاده قرار دهند. استفاده از یک المان یا کاراکتر خاص در تبلیغات یک برند می تواند به نوعی تصویرسازی تلقی شود. مخاطبان هر بار، با دیدن آن المان، برند شما را به یاد خواهند آورد.

منظور از معیار دارایی های مادی چیست؟

 

دارایی ‌های مادی، در واقع اشیائی هستند که می توانند به هویت بصری یک برند کمک کنند.  این موضوع حتی در خصوص برندهایی که فاقد حضور فیزیکی هستند هم صادق است. دارایی‌ های مادی شامل طراحی و چیدمان فروشگاه ها می شوند، مانند فروشگاه های اپل که همگی دارای دکوراسیون به رنگ سفید و ویترین های شیشه ای هستند. یا حتی نوع پوشش پرسنل یک موسسه یا رستوران که می تواند به عنوان دارایی مادی آن کسب و کار به ایجاد هویت بصری کمک کند. استفاده از کارت ویزیت، سربرگ و انواع کاتالوگ هم در همین گروه قرار می گیرد که می تواند به ماندگاری هویت بصری یک برند در ذهن مخاطب کمک کند.

سخن پایانی

 

همان طور که هر انسانی برای شناخته شدن نیاز به هویت دارد، کسب و کارها و برندهای تجاری نیز نیازمند هویت برند هستند. این امر سبب شده تا از آن طریق هم به مخاطبان معرفی شوند و هم این که مخاطبان با هر بار دیدن هویت بصری برند مورد نظر، بلافاصله به یاد نام تجاری آن کسب و کار بیفتند. به همین دلیل طراحان سعی می کنند تا با در نظر گرفتن معیارهای مختلف، برای کسب و کارها هویت برند متناسب طراحی کنند. به همین منظور برای دست یابی به بهترین تجربه از هویت بخشیدن به کسب و کارتان، تیم نگارین نقش گیتی در خدمت شما بزرگواران می باشد.

نوشته های مرتبط

پیمایش به بالا
× تماس با نگارین