معیارهای انتخاب رنگ سازمانی برای یک کسب و کار

معیارهای انتخاب رنگ سازمانی برای یک کسب و کار

تاثیر رنگ در هویت بصری چیست؟ چرا باید به رنگ و روانشانسی آن در برندسازی اهمیت بدیهم؟ یکی از اصلی ترین ابزارها در طراحی هویت بصری برندهای مختلف، انتخاب صحیح رنگ می باشد. انتخاب رنگ با توجه به محصولات، خدمات، مخاطبان و بازار هدف یک سازمان مشخص می گردد. به طور کلی می توان گفت که تجسم هر چیزی در ذهن مخاطبان با استفاده از رنگ امکان پذیر است. زیرا مخاطبان به لحاظ بصری اولین ارتباط را با استفاده از رنگ برقرار می کنند.

زمانی که یک برند ایجاد می شود، افراد زیادی با آن ها ارتباط برقرار می کنند و به نوعی نسبت به آن احساس مالکیت می کنند. این موضوع در خصوص رنگ ها هم صادق است به بیان دیگر، برند و رنگ با یکدیگر حس مالکیت به وجود می آورد. زیرا رنگ ها بصری ترین و آشکارترین ابزار ارتباطی هستند و هنگامی که ارتباطی میان یک برند و مخاطبان آن شکل می گیرد، منجر به شکل گیری احساس خواهد شد.

به دلیل اهمیت استفاده از رنگ ها و تاثیر رنگ در هویت بصری، در این مقاله تصمیم گرفتیم تا به اثر بخشی رنگ در هویت بصری بپردازیم. بنابراین اگر این موضوع برای شما هم جالب است، تا انتها با ما همراه باشید.

اثر بخشی رنگ در هویت بصری با استفاده از روانشناسی رنگ ها

 

در سطور پیش گفتیم که رنگ ها می توانند به هویت بصری برندهای مختلف کمک کنند. در واقع رنگ ها به نوعی یک زبان ارتباطی با مخاطبان هستند که می توانند حتی بیشتر از کلمات بر آن ها تأثیر بگذارند. با این حال برای این که بتوان از حداکثر اثر بخشی رنگ در هویت بصری یک برند استفاده کرد، لازم است که از روانشناسی رنگ ها مطلع بود. روانشناسی رنگ به این معنا است که متوجه باشیم هر رنگی، چه پیامی را به مخاطبان منتقل می کند. نکته جالب اینجاست که اکثر کسب و کارهای موفق پیش از راه اندازی برند خود، با مشورت افراد متخصص اقدام به طراحی لوگو و انتخاب رنگ سازمانی کرده و سعی می کنند بهترین و نزدیک ترین انتخاب را به انجام برسانند.

توجه به این نکته لازم است که رنگ سازمانی ارتباط مستقیمی با نوع کسب و کار شما دارد. به عبارت دیگر، نوع کسب و کار شما با رنگی که انتخاب می کنید باید رابطه تنگاتنگی داشته باشد تا بتوان مدعی اثربخشی رنگ در هویت بصری برند شما شد. پس از این که نوع کسب و کار شما مشخص شد، نوبت به شناخت و آشنایی با مخاطبان فرا می رسد. این که مخاطبان شما در چه گروه سنی هستند، اغلب آن ها را زنان تشکیل می دهند یا مردان از جمله معیارهایی است که برای انتخاب رنگ سازمانی باید مد نظر داشته باشید.

 

تاثیر رنگ در هویت بصری

انتخاب بهترین رنگ سازمانی

 

زمانی که نوع کسب و کار شما به دقت مورد مطالعه قرار گرفت و مشخص شد، زمان آن می رسد که رنگ سازمانی را انتخاب کنید. بدین منظور باید دو کار اصلی انجام شود:

  • انتخاب رنگ پایه
  • انتخاب رنگ مکمل

منظور از انتخاب رنگ پایه چیست؟

 

رنگ پایه، رنگ اصلی شماست که در پس زمینه لوگو به کار می رود. همچنین باید با توجه به نوع کسب و کار، شناختی که از مخاطبان دارید و ارتباط با هویت بصری برند شما داشته باشد. رنگ پایه با توجه به روانشناسی رنگ ها باید انتخاب شود. به عنوان مثال، استفاده از رنگ سبز برای کسب و کارهای که با محیط زیست در ارتباط هستند.

منظور از انتخاب رنگ مکمل چیست؟

 

معمولاً اغلب شرکت ها به انتخاب یک رنگ بسنده نمی کنند. رنگ های دیگری را هم به منظور افزایش جذابیت هویت بصری برند خود به کار می برند. به رنگ های که جهت تکمیل پیام رسانی مفهوم برند استفاده می شود، رنگ مکمل گفته می شود. در صورتی که می خواهید یک رنگ سازمانی مناسب انتخاب کنید، به شما پیشنهاد می شود که از یک رنگ پایه و حداکثر چهار رنگ مکمل بهره ببرید. به این نکته هم توجه داشته باشید که رنگ های مکمل حتماً باید با رنگ پایه متناسب انتخاب شوند زیرا در غیر این صورت نتیجه کار مطلوب نخواهد شد.

خصوصیات رنگ سازمانی مناسب

 

یک رنگ سازمانی مناسب به رنگی گفته می شود که بتوان از آن برای تهیه ست های اداری، بروشورها، سربرگ ها، کاتالوگ ها و حتی پوشش پرسنل و همین طور دکوراسیون محل کار استفاده کرد. از این طریق مخاطبان می توانند میان اجزای مختلف یک سازمان ارتباط برقرار کنند. به بیانی دیگر، یک رنگ سازمانی اثربخش باید بتواند هویت برند را به مخاطبان معرفی کند.

 

رنگ و ست اداری

 

روانشناسی رنگ های گرم و سرد

 

جالب است بدانید که همه ما با رنگ های سرد ارتباط بهتری برقرار می کنیم. این طیف رنگی می تواند به آسانی اعتماد ما را جلب کند. رنگ های طیف سرد مانند آبی، نقره ای و سبز رنگ های هستند که به ما کمک می کنند تا بهتر تصمیم بگیریم بنابراین بهتر است به عنوان رنگ پایه سازمانی انتخاب شوند و در کنار آن ها از رنگ های مکمل نیز استفاده شود.

کسب و کارهایی که خدمات ویژه ای مانند رستوران و غیره را ارائه می دهند اما می توانند با استفاده از رنگ های گرمی مانند قرمز یا نارنجی به عنوان رنگ سازمانی، بهتر به اهداف خود دست یابند.

سخن پایانی

 

تنها زمانی می توان از اثر بخشی رنگ در هویت بصری مطمئن شد که رنگ های مد نظر با توجه به معیارهایی نظیر نوع کسب و کار و نوع مخاطبان انتخاب شده اند. به عبارت دیگر، تاثیر رنگ در هویت بصری باعث ایجاد حس اعتماد در نگاه اول مخاطب به برند می باشد. رنگ ها قادر هستند اولین ارتباط را با مشتریان برقرار کنند و اگر به درستی انتخاب شوند می توانند برای همیشه در ذهن مخاطبان باقی بمانند. برای داشتن یک هویت بصری تاثیر گذار، تیم مجموعه نگارین نقش گیتی در خدمت شما بزرگواران می باشد.

نوشته های مرتبط

پیمایش به بالا
× تماس با نگارین