رنگ چگونه بر هویت برند تاثیر می گذارد؟

رنگ چگونه بر هویت برند تاثیر می گذارد؟

رنگ و پالت رنگی یکی از اصول مهم در برندسازی می باشد. در زمان راه اندازی یک کسب و کار باید یکسری مقدمه چینی های لازم، انجام شود. یکی از مهم ترین این مقدمات که البته از تأثیر گذارترین ها هم محسوب می شود، طراحی هویت بصری سازمان است. طراحی هویت بصری شامل انتخاب تم رنگی سازمان و طراحی گرافیکی لوگوی سازمان است.

پس از انتخاب رنگ سازمانی برند و با استفاده از روانشناسی رنگ‌ ها، باید دیگر بخش های ست اداری سازمانی که شامل بروشورهای تبلیغاتی،  سربرگ ها و حتی پوشش پرسنل و رنگ محیط کار است، یکپارچه سازی شوند. بنابراین رنگ سازمانی لوگو از این جهت که با مخاطب ارتباط مستقیم دارد، دارای اهمیت زیادی است.

هر کدام از رنگ ‌ها القا کننده یک نوع احساس در مخاطب هستند، بهتر است با مفهوم آن ها بیشتر آشنا شوید. از این طریق  می توانید رنگ مناسب کسب و کار خود را شناسایی کنید. در ادامه این مقاله به ذکر جزئیاتی در خصوص رنگ و پالت رنگی و تأثیر آن بر هویت برند می پردازیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

اصول انتخاب رنگ و پالت رنگی برای سازمان

درست به همان اندازه که انتخاب رنگ مناسب می تواند باعث جذب مخاطبان و همین طور رشد و ارتقای یک برند شوند، استفاده از رنگ های نامناسب هم می تواند تأثیر کاملاً منفی بر برند سازمانی شما داشته باشند. به عبارت دیگر، انتخاب رنگ و پالت رنگی مناسب برای سازمان بر تصمیم گیری مشتریان در خرید محصولات و خدمات اثر می گذارد. به طور کلی برای انتخاب رنگ سازمانی، مراحل زیر پیشنهاد می شود:

  • انتخاب رنگ پایه
  • انتخاب رنگ‌ های مکمل

منظور از انتخاب رنگ پایه چیست؟

رنگ پایه در واقع رنگ اصلی و غالب برند سازمانی شماست که باید آن را با توجه به سلیقه و با توجه به روانشناسی رنگ ‌ها انتخاب کنید. توجه داشته باشید که هر رنگ پایه ای برای هر نوع کسب و کاری مناسب نیست و به همین دلیل باید از روانشناسی رنگ ها استفاده کنید و یا از یک کارشناس خبره در این زمینه کمک بگیرید.

منظور از انتخاب رنگ های مکمل چیست؟

رنگ های مکمل، معمولاً در کنار رنگ پایه و برای کمک به آن و تکمیل پیام رسانی آن مورد استفاده قرار می گیرند با این حال بهتر است از رنگ های مکمل زیادی برای برند سازمانی خود استفاده نکنید. استفاده از حداکثر چهار رنگ مکمل برای برند سازمانی مناسب است.

رنگ سازمانی

انواع رنگ‌های سازمانی

رنگ و پالت رنگی سازمانی انواع گوناگونی دارد. در ادامه به انواع رنگ ‌های مناسب برند سازمانی می پردازیم:

  • طیف رنگی گرم (نارنجی، قرمز، زرد)
  • طیف رنگی سرد (آبی، سبز، نقره ای)

منظور از طیف رنگی گرم چیست؟

طیف رنگی گرم به رنگ هایی گفته می شود که از نظر روانشناسی ایجاد هیجان و گرما می کنند. رنگ هایی مانند نارنجی، زرد، قرمز و آجری در طیف رنگی گرم قرار دارند. اگر رنگ سازمانی خود را قرمز انتخاب کنید، در مخاطب احساس هیجان و شور و اشتیاق به وجود می آورد و به همین دلیل غالباً در رستوران ‌‌ها و برای تحریک اشتها‌ی مشتریان از این رنگ استفاده می شود. انتخاب رنگ سازمانی زرد نشان دهنده امیدواری و خوش‌ بینی است و تبلیغات نوشته شده در پس زمینه زرد پرنفوذ‌تر و متقاعدکننده ‌تر است.رنگ نارنجی ترکیبی از رنگ های قرمز و زرد است و تا حدودی ویژگی های هر دوی آن ها را دارد. این رنگ نشانه شور و هیجان و انرژی است و معمولاً کسب وکارهایی که می خواهند ارتباط دوستانه ای با مخاطبان خود برقرار کنند از رنگ سازمانی نارنجی استفاده می کنند.

رنگ گرم

منظور از طیف رنگی سرد چیست؟ 

طیف رنگی سرد به منظور ایجاد محیطی آرام و ساکت مورد استفاده قرار می گیرند. این طیف از رنگ ها معمولاً برای محیط کاری پراسترس یا بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرند.

 رنگ آبی

این رنگ بیانگر قدرت و گستردگی و آرامش و اعتماد است. سازمان های مطرح بسیاری تمایل به استفاده از رنگ آبی در برند خود دارند.

 رنگ سبز

این رنگ نویدبخش سلامتی و سرزندگی است و کسب و کارهایی که محصولات مرتبط با سلامتی ارائه می دهند؛ بیشتر از این رنگ استفاده می کنند. این رنگ نماد صلح و آشتی هم به شمار می رود.

رنگ  نقره ای

این رنگ بیانگر تعادل و نوآوری و تجمل و درخشندگی است و از آن بیشتر در موسساتی که محصولات و خدمات آن ها تکنولوژی مرتبط است استفاده می شود.

رنگ بنفش

این رنگ از سویی یک رنگ سلطنتی است و از سوی دیگر نشانه آرامش است. رنگ بنفش غالباً بیانگر ثروت است و به زنانگی هم اشاره دارد. بنابراین اگر غالباً مخاطبان شما خانم ها هستند، از این رنگ استفاده کنید.

رنگ صورتی

این رنگ به لطافت، صلح اشاره دارد و بیشتر برای محصولات و خدماتی که به خانم ها مربوط است مورد استفاده قرار می گیرد بنابراین انتخاب این رنگ برای لوازم آرایشی، پوشاک و وسایل مربوط به خانم ها انتخاب درستی است.

رنگ مشکی

 رنگ سازمانی مشکی بیانگر قدرت و اقتدار است و بسیاری از رنگ‌ ها وقتی با رنگ مشکی ترکیب می شوند، پیام‌ های متفاوتی به مخاطب می ‌دهند. به عنوان مثال ترکیب رنگ مشکی با طلایی حس کالای لوکس را به مخاطب القا می‌کند.

رنگ سفید

این رنگ نشانه پاکیزگی، دوستی و صداقت است و ترکیب آن با رنگ مشکی حس تعادل و قدرت را به مخاطب القا می کند. رنگ سازمانی خاکستری هم که از ترکیب رنگ های مشکی و سفید با درصد خاصی به وجود می آید،  یک رنگ خنثی است و به طور معمول برای رنگ سازمانی پیشنهاد نمی‌ شود.

طیف رنگی

سخن پایانی

 

انتخاب رنگ و پالت رنگی برای ایجاد هویت برند از اهمیت ویژه ای برخوردار است چراکه رنگ ها گاهی اوقات بیش از دیگر عناصر بر مخاطبان تأثیر می گذارند و باعث برقراری ارتباط مؤثر آن ها با یک برند می شوند؛ به عنوان مثال استفاده از رنگ قرمز در محصولات خوراکی و همین طور رستوران ها باعث افزایش میزان فروش این کسب و کارها می شود. به همین منظور برای دستیابی به یک هویت بصری جذاب و چشم نواز، تیم مجموعه نگارین نقش گیتی در خدمت شما بزرگواران می باشد.

نوشته های مرتبط

پیمایش به بالا
× تماس با نگارین